Maatregelen Praktijk WIJS m.b.t. het Corona-virus

Naar aanleiding van de persconferentie d.d. 14-12-2020 zijn onze maatregelen weer aangepast.
Wij hanteren vanaf woensdag 16 december de volgende werkwijze voor onze zorgsoorten:

Dyslexiebehandelingen en leerbegeleiding
De dyslexiebehandelingen en leerbegeleiding vinden plaats door middel van videobellen met behulp van Microsoft Teams. Wanneer het nodig is kan u verzocht worden om toch naar de praktijk te komen. Dit kan alleen wanneer er geen klachten zijn en ouders/verzorgers/kind en behandelaar daarmee instemmen.

Psychologische behandelingen en integratieve kindertherapie
De psychologische behandelingen en integratieve kindertherapie vinden in principe plaats op de praktijk met de geldende maatregelen, zie hieronder.

Diagnostiek
Diagnostisch onderzoek vindt gewoon op de praktijk plaats onder voorwaarde dat de onderzoeker en kind en meekomende ouder geen keel/neus/koortsklachten hebben. Het adviesgesprek met ouders zal via Microsoft Teams op afstand worden gevoerd.
Een dag voor het onderzoek zal een collega contact opnemen met ouders/verzorgers om te horen of er geen klachten zijn (neusverkoudheid, hoesten, keelpijn en/of koorts).

Groepstrainingen
De groepstrainingen zullen vanaf woensdag 20 januari worden opgestart.

Maatregelen
Wanneer u naar de praktijk komt houden wij daarbij uiteraard de Corona-maatregelen in acht. De praktijk is zo ingericht dat de 1,5 meter gewaarborgd kan worden. Ouders mogen mee naar binnen, maar geen andere/extra gezinsleden.

Wat verwachten we van jullie om de praktijk Corona-vrij te houden:

  • Kom niet te vroeg én wacht zoveel mogelijk buiten of in de auto. De wachtkamer is niet groot genoeg om iedereen daar te laten wachten.
  • Draag bij binnenkomst een mondkapje, in de behandelkamer mag deze weer af wanneer iedereen zit.
  • Desinfecteer je handen bij binnenkomst met de desinfecterende gel.
  • Let op bij de trap. Houdt afstand wanneer iemand ook de trap gebruikt/wil gebruiken.
  • Helaas kunnen we geen drinken (thee, koffie, limonade) meer aanbieden. Ook kunt u dit niet meer zelf pakken.
  • De wc is in principe niet beschikbaar. Is er echt hoge nood, meld het dan bij uw behandelaar zodat we de wc daarna kunnen schoonmaken.

Als er sprake is van griepverschijnselen (neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts) bij uw kind of bij u als begeleider, blijf dan thuis. De behandeling kan dan beeldbellend plaatsvinden.

Mochten er naar aanleiding van deze brief nog vragen zijn dan kunt u contact opnemen met uw behandelaar of bellen met 0251 – 239 238 (dagelijks bereikbaar tussen 8:30 en 13:30).